Cum se alege, concesionează şi îngrijeşte locul de veci?

Locul de veci este o parte importantă a vieţii de după moarte. Foarte puţine persoane se gândesc la momentul decesului, de aceea nu pun preţ pe tot ceea ce vor lăsa moştenire sau pe concesionarea sau cumpărarea unui loc de veci.

Reprezentanţii companiilor de servicii funerare vor şti ce recomandări să facă şi cum să convingă rudele persoanelor decedate să ia cea mai bună decizie.

Procedurile pe care le implica obţinerea locului de veci


Obţinerea locului de veci este o procedură foarte importanţă prin care majoritatea oamenilor trec la un moment dat pentru ei înşişi sau pentru rudele lor. Din păcate, lipsa cunoştinţelor şi informaţiilor în acest sens poate fi un dezavantaj, de aceea există necesitatea unei documentări temeinice în prealabil sau a consilierii oferite de firmele de pompe funebre.

Există numeroase documente necesare pentru obţinerea unui loc de veci în cimitirele statului printre care se numără şi certificatul de deces, adeverinţa de înhumare, copia şi originalul actului de identitate al solicitantului. După alegerea locului de veci rudele defuncţilor se vor ocupa şi de găsirea monumentului funerar potrivit, cu tot cu bordură de împrejmuire a locului de veci şi capacul de acoperire a mormântului.

Bordura de împrejmuire a locului de veci se realizează din beton şi se poate placa cu piatră, în timp ce monumentul funerar se realizează conform preferinţelor şi orientării religioase, plus nume, data naşterii şi cea a decesului, decoraţiuni şi epitafe comemorative. Granitul are o durată mare de viaţă, este rezistent, este disponibil într-o paletă largă de culori, fiind de calitate şi cu finisaje elegante.

Concesiunea locului de veci este temporară


Conform reglementărilor în vigoare, conform Ordinului Nr. 35 din 25 iunie 1982 pentru aprobarea Regulamentului privind administrarea cimitirelor şi şi Ordinului Nr. 261 din 25 iunie 1982 pentru aprobarea Regulamentului tip privind administrarea cimitirelor şi crematoriilor localităţilor se atribuie locurile de înhumare spre folosinţă numai după decesul unei persoane pe o durată de 7 sau 25 de ani, cu posibilitate de prelungire.

Concret, unei persoane i se va da în folosinţă pe o durată de 25 de ani un singur loc de înhumare. În acest loc se vor înhuma titularii dreptului de folosinţă, soţii acestora, precum şi ascendenţii şi descendenţii lor, care au ca şi obligaţie amenajarea şi întreţinerea acestor locuri şi lucrărilor funerare existente, asigurând un aspect cât mai îngrijit.

Cum se îngrijeşte un loc de veci în mod corespunzător?


Îngrijirea locului de veci este la fel de importantă ca şi găsirea şi concesionarea lui. Curăţarea şi îngrijirea mormintelor depinde de modul în care acestea sunt organizate şi construite, dar şi de construcţiile şi obiectele care se afla în locul de veci. De aceea, mormintele cu capac de ciment şi crucile de piatră se curăţa cu instrumentele specifice, cu substanţe speciale care nu deteriorează suprafața, în timp ce mormintele de pământ se curăţa de buruieni şi se înfrumuseţează prin plantarea de flori şi se împrejmuiesc cu gard.

Criptele de familie se curăţa şi geamurile se curăţa şi se înlocuiesc dacă sunt sparte, iar crucile se înlocuiesc complet dacă sunt din lemn, se cioplesc sau se vopsesc date noi şi li se înlocuiesc fotografiile ceramice dacă au fost deteriorate.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/purple-crocus-in-bloom-during-daytime-161280/

Vizualizări: 1,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: