Cum se curăță foarte ușor grătarul de la aragaz!

Curățarea în mod regulat a grătarelor aragazului ajută la reducerea șanselor de mirosuri neplăcute de fum dar și de posibile incendii în bucătărie. Grătarul curat vă protejează vasele de pete greu de îndepărtat și vă menține bucătăria cu aspect curat.

Grătarele pentru bucătăriile de casă sunt realizate din fontă și uneori sunt acoperite cu porțelan.

Înainte de a curăța orice componentă a unui aragaz, lăsați arzătoarele, grătarele și plita să se răcească complet. Într-o oală mare, amestecați o lingură de lichid de spălat vase care conține un degresant la un litru de apă și puneți cantitățile care le considerați necesare, funcție de mărimea grătarului. Agitați apa cu mâna pentru a dispersa detergentul și puneți oala cu apă la fiert.

Scufundați bucățile de grătar în apă fierbinte cu detergent și lăsați-le să se înmoaie și să fiarbă la foc mic cel puțin 10 minute. După ce perioada de înmuiere a slăbit orice particula de mâncare, utilizați o perie cu peri rigizi sau un burete de sârmă pentru a curăța orice urmă de mâncare arsă rămasă. Folosiți și un degresant dacă este necesar.

Odată ce grătarele sunt curate, clătiți cu apă fierbinte și uscați imediat cu o cârpă din microfibră. Nu lăsați grătarele să se usuce la aer pentru că se poate forma rugină.

După uscarea grătarelor, pune câteva picături de ulei vegetal pe un prosop de hârtie. Folosiți prosopul pentru a acoperi fiecare suprafață a grătarului aragazului cu un strat foarte subțire de ulei. Puneți pe o foaie de copt și încălziți la cuptor la 180 ° C timp de o oră. Lăsați grătarele să se răcească în cuptor.

Acest lucru va întreține fonta și va preveni ruginirea. 

Vizualizări: 1,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: