De ce și când se taie vârful la roșiile din solarii? 

Nu de puține ori roșiile din solarii ajung să atingă mult prea devreme folia de deasupra acestuia. Fie că au fost udate abundent sau nu au avut suficientă lumină, acestea nu trebuie lăsate să mai crească după ce ajung foarte sus.

Când plantele de roșii sunt cu adevărat viguroase este momentul să le oprim creșterea. Roșiile crescute necontrolat, nu numai că vor face o mulțime de lăstari laterali, ci vor crește și vor crește până nu vor mai avea rod. Planta va produce mase de creștere și frunze în detrimentul florilor și fructelor, așa că, pentru a obține o recoltă bună, este necesar să constrângeți planta să nu mai crească.

În perioada lunilor august - septembrie, în funcție de locul în care grădinăriți din țară și de sezonul de vegetație, este necesar să „opriți” plantele de roșii din creștere în solarii, dar și în aer liber. 

Aceasta înseamnă să ciupiți vârfurile de creștere din partea de sus a plantei și să opriți planta să crească în continuare. Opriți-vă în vârful plantei când există 3-4  etaje, la roșiile cultivate în exterior și 4-5 etaje, la roșiile cultivate în solarii. Momentul exact de oprire a creșterii plantei depinde de momentul în care aceasta a legat suficiente roșii.

Continuați să eliminați punctele de creștere, deoarece planta se va strădui să continue să crească. Aceasta înseamnă că odată ce ați tăiat partea superioară a plantei pentru a o opri creșterea, va trebui să faceți acest lucru din nou și din nou, deoarece va continua să încerce să crească prin lăstari spre tavanul solarului.  

Vizualizări: 7,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: