Cum se prepară siropul de căpșuni fără fierbere!

Este sezonul căpșunilor iar dacă aveți în grădină aceste fructe trebuie să pregătiți neapărat acest sirop fără fierbere. Acesta va păstra savoarea fructelor zemoase și dulci și va putea fi folosit arunci când trece sezonul căpșunilor.

Din cele mai coapte căpșuni poți prepara cea mai delicioasă rețetă de sirop de căpșuni la rece care nu necesită fierbere. Îl poți servi oricând ți se face poftă fără să-ți fie teamă că s-a alterat.

Ingrediente

    1 kg căpșuni (cântărite curățate de codițe)

    1,5 kg zahăr

    Un kg de apă rece

    Zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Primul pas este să spălăm căpșunile și să le îndepărtăm codițele. Apoi se pun într-un bol curat și se cântăresc. Urmează să zdrobim căpșunile cu un mixer vertical sau cu un blender până obținem o pastă sau, dacă doriți un sirop mai limpede le puteți felia pe jumătate.

Căpșunile pregătite se pun într-un bol mare de plastic și se amestecă cu apa și zeama de la o jumătate de lămâie. Menționăm că în loc de zeamă de lămâie se poate utiliza și sare de lămâie.

Acoperim vasul cu tifon curat și lăsăm în bucătărie, dar nu la frigider, timp de 24 de ore. A doua zi, amestecăm conținutul din nou și strecurăm printr-o sită fină.

După filtrare, cântărim lichidul obținut. Din cantitățile enunțate mai sus ar trebui să obțineți 1,5 kg. Astfel, la fiecare kilogram de sirop filtrat se pune 1,5 kg de zahăr. Punem zahărul peste siropul filtrat și îl amestecăm pentru a se dizolva.

Se filtrează din nou siropul, dar de această dată prin tifon dublu așezat într-o strecurătoare. Siropul va ieși gustos, gros și numai bun de savurat. Urmează partea îmbutelierii siropului de căpșuni la rece în sticlele sterilizate. După ce sticlele se răcoresc complet, le putem umple cu sirop de căpșuni, folosind o pâlnie.

Vizualizări: 4,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: