Cum se vor împărți funcțiile de prefect

Coaliția de guvernare nu s-a înțeles asupra modului în care vor fi împărțite funcțiile de prefecți. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan spune că există două variante de lucru, dar că deocamdată nu s-a ajuns la o concluzie.

Potrivit surselor politice, liberalii vor ca în judeţele în care au preşedintele Consiliului Judeţean să aibă şi prefect, ceea ce nu este cazul Gorjului. De la această împărțeală vor fi exceptate filialele județene care au dat câte un ministru în Guvernul Ciucă.

„Am discutat o primă schemă, sunt două variante de lucru pe prefecţi, respectiv aici încă nu am ajuns la o concluzie, dacă vom merge pe ideea că acolo unde există preşedinţi de consilii judeţene, celălalt partid să dea prefectul. Noi avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, majoritatea grupaţi în Transilvania, Bucovina, Banat şi două judeţe pe Dunăre, plus Constanţa. Cei din PSD au 21 de președinți, restul fiind UDMR, aceştia sunt în Moldova şi sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia şi am discutat dacă vom merge pe cele două variante cu simulări, nu s-a ajuns la o concluzie”, a declarat Rareş Bogdan.

În plus, acolo unde sunt doi subprefecţi, aceştia vor fi unul de la PNL şi unul de la PSD. PSD are dreptul la 21 de prefecţi, PNL la 17, iar UDMR la patru.

O nouă şedinţă a coaliţiei ar urma să aibă loc astăzi.

Vizualizări: 2,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: