Cere demisia unui ministru PNL, pentru “furt intelectual si parvenitism”

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, cere demisia ministrulu Digitalizării, care și-a trecut în CV o carte pe care nu a scris-o. “Derapajul etic al domnului ministru PNL Florin Roman care si-a mentionat in CV o carte care nu exista în realitate mi se pare o infractiune de ordin etic (cel putin) la fel de gravă. Prin urmare solicit demisia/ demiterea imediată a domnului Florin Roman din functia de ministru în Guvernul Romaniei”, a transmis Miruță.

Florin Roman, ministrul PNL al Cercetării, a oferit mai multe explicații despre lucrarea care apare în CV-ul său, „Teoria sistemelor informaţionale”, dar pe care nici el și nici editura la care a fost publicată nu o găsesc. „Am precizat clar că potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul. Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă”, a susținut ministrul.


Miruță îl acuză însă de furt intelectual. “In domeniul academic, o fapta mai grava ca aceasta, nu exista. Este furt intelectual si parvenitism din partea unui om pus sa coordoneze un minister extrem de important de care nu il leaga absolut nicio experienta”, a precizat deputatul de Gorj.

Lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, pe care Florin Roman și-a trecut-o în CV, și despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006, potrivit Libertatea, nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul a spus că nu o găsește nici acasă.

Ulterior, el a precizat că „se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”.

foto: kamikaze.ro

Vizualizări: 1,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: