Cum și-a propus spitalul din Târgu Jiu să cheltuiască două milioane de lei

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și-a propus investiții de două milioane de lei în acest an. Suma a fost alocată din bugetul unității medicale și va fi folosită pentru reabilitarea unor spații din spital, pentru construirea unei noi arhive și pentru aparatură medicală.

Cu bani de la Consiliul Județean Gorj, vor mai fi reabilitate secțiile care nu au fost renovate. La finalul anului, întregul spital 700 va fi renovat. Tot aici, va fi construită o arhivă unde să fie depozitate toate fișele pacienților. Actualul spațiu este insuficient pentru documentele medicale.

„Secția de Neurologie și casa scării, la spitalul 700, astfel încât spitalul 700 să fie renovat în totalitate. Am alocat bani pentru aparatură medicală și lucrări de investiții, undeva la 20 de miliarde de lei vechi din bugetul spitalului. Sunt și alte activități care trebuie reabilitate. Am prins bani pentru construirea unui corp de arhivă a spitalului. Spitalul are o arhivă insuficientă. Volumul de documente este foarte mare și avem nevoie de un spațiu nou”, a spus Dumitru Vienescu, managerul spitalului din Târgu Jiu.

La spitalul de la Pasarelă, va fi înlocuit gardul, iar clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu este notată cu reabilitarea bibliotecii și mici modernizări în secțiile de Chirurgie.

„La spitalul Pasarelă, gardul arată urât și trebuie schimbat neapărat. Avem prinse investițiile pentru o rezervă de apă la spitalul Tudor Vladimirescu. Tot aici, biblioteca. Este destul de mare spațiul, am putea organiza și noi aici concursurile ca să nu mergem la alte instituții. Am putea chiar să o închiriem ca să obținem venituri suplimentare. Vorbim de un spațiu de peste 100 de metri pătrați. Sunt secții unde trebuie schimbat pavimentul. Este gresie pusă și nu îndeplinește condițiile epidemiologie. Trebuie linoleum. La Chirurgie I, Chirurgie II, Laboratorul de analize din Tudor Vladimirescu”, a mai spus Vienescu, într-o emisiune la Radio Accent. 

Vizualizări: 1,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: