Sancțiuni aspre aplicate de inspectorii DSV Gorj

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate mai multor agenți economici din județul Gorj. Acesta este bilanțul celor de la Direcția Sanitar Veterinară Gorj. Angajații au efectuat o serie de controale în mai multe localități, fiind aplicate și sancțiuni în urma neregulilor depistate.

Conform neregulilor depistate de către inspectorii sanitar-veterinari au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 41.000 de lei. Cei amendați au  fost câțiva operatori economici din Arcani, Bustuchin, Hurezani și Motru.

”Am aplicat o sancțiune în valoare de  12.000 la un supermarket, pentru expunerea spre comercializare în vitrina asistată a unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare complete pentru informarea consumatorului”, transmite DSV Gorj.

De asemenea, amenzi în valoare de 10.000 de lei au mai primit și alte două magazine din Gorj, fiind depistate nereguli grave. ”Am mai aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate, chiuveta nu era dotată cu facilități igienice de spălare și uscare a mâinilor, personalul lucrător nu deținea echipament de protecție și nici fișă de aptitudini, iar legumele și fructele erau depreciate, fiind retrase de la comercializare în timpul controlului. Bai mai mult, de aceeași amendă a mai avut parte un alt magazin pentru expunerea spre comercializare a unor produse din carne cu modificări organoleptice evidente și care erau neetichetate sau cu eticheta ilizibilă”, mai transmite DSV Gorj.

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: