Cum trebuie tăiate corect hortensiile pentru o înflorire reușită

Hortensia este o plantă nepretențioasă și incredibil de frumoasă fiind favorita multor grădinari. Pentru ca arbuștii să aibă o formă frumoasă și să înflorească abundent în fiecare an, este important ca aceștia să fie tăiați corect și în timp util. 


Grădinarii au câteva sfaturi simple care vă pot ajuta să tăiați corect hortensiile, astfel încât să nu comiteți nicio greșeală care să dăuneze acestei plante. Înainte de tăiere, determinați care sunt lăstarii ce produc flori, cei din anul precedent sau cei din anul în curs. Acest lucru poate fi determinat de momentul în care plantele au dat în floare. Hortensiile care produc flori pe lăstarii din anul precedent vor începe să înflorească la începutul verii și vor rămâne plăcut colorate până la jumătatea lunii iulie. După perioada de înflorire, planta va începe să formeze muguri noi, care vor produce flori în anul următor. Hortensiile care înfloresc pe lăstarii din anul în curs au tendința de a produce flori mai târziu în cursul anului, pe la mijlocul verii.

Arbuștii trebuie tăiați imediat după perioada de înflorire, până la formarea noilor muguri. Acest lucru este necesar în primul rând pentru a vă asigura că lăstarii cu muguri noi nu vor fi tăiați din greșeală. În al doilea rând, planta se va recupera în timp util pentru iarnă și își va folosi resursele pentru a produce noi muguri, nu pentru a menține lăstarii vechi și nedoriți. Tăiați florile ofilite chiar sub căpățână. Pe lângă aceasta, asigurați-vă că ați îndepărtat toate ramurile bolnave și ofilite de la nivelul solului.

Tăierea hortensiilor care înfloresc pe lăstarii din anul în curs diferă semnificativ de opțiunea anterioară. Tăierea trebuie efectuată la începutul primăverii, lăsând doar o pereche de muguri. Odată cu venirea căldurii, mugurii rămași vor produce lăstari noi, puternici și viguroși, pe care urmează să înflorească flori noi de hortensie.

După perioada de înflorire, este recomandat să îndepărtați lăstarii uscați și bolnavi, precum și inflorescențele care au dat deja în floare.

Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: