Cum văd politicienii pierderea de la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia întârzie să publice bilanțul pe anul trecut, care potrivit fostului manager Ciurel ar prezenta o pierdere uriașă, de 1.174.236.522 lei. În lipsa unor cifre oficiale, politicienii fac comentarii pe pierderea anunțată de Ciurel.

Senatorul PSD Scarlat Iriza nu crede că pierderea poate fi atât de mare. “Mi se pare o pierdere exagerat de mare și știți ultimul împrumut cât a fost, la fel de mare”, a spus Iriza la Radio Infinit. “Mi se pare o gaură fantastic de mare, 1,2 miliarde într-un an. Asta ne duce sigur înspre alte zări, e periculos pentru CE Oltenia”, a spus Iriza, care nu a vrut să comenteze mai mult înainte de a vedea cifrele oficiale.

La rândului lui, președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a spus că nu doar certificatele de carbon au generat această pierdere, ci și “incompetența și reaua intenție”. Un alt motiv ar fi intervenția politică. “Au angajat colegii noștri de la PSD tot ce înseamnă pe prietenii și afinități politice. La începuturi, atunci când compania funcționa bine, era tot ce înseamnă CEO într-o clădire, acum avem cinci sedii numai în Târgu Jiu. Ne punem întrebarea: cum poți să plătești atâtea chirii, să ai în întreținere atâtea sedii, să le dotezi? Numai în ultima perioadă s-au angajat 200 de persoane la TESA”, a spus Iordache.

Interesant este că aceste comentarii critice vin dinspre partidele care asigură guvernarea țării din 2016 încoace. (M.M.)

Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: