Cum vor sărbători poliţiştii gorjeni de ziua lor  

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj organizează o serie de evenimente pentru a marca Ziua Poliţiei, sărbătorită anual în data de 25 martie, de Bunavestire.

Asociaţia Sportivă „Gorj Pol” şi Corpul Naţional al Poliţiştilor - C.T. Gorj au organizat deja competiţii sportive, la care au participat lucrători din poliţie şi alte  structuri  MAI  din  judeţ. Miercuri, 21 martie, poliţiştii vor prezenta autospecialele şi tehnica din dotarea Poliţiei Române la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Joi, la sediul IPJ Gorj va avea loc „Ziua Porţilor Deschise”, la care sunt invitaţi elevii din Târgu Jiu. Tot atunci va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică cu tema Centenarul Marii Uniri, la sediul IPJ Gorj, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici Gorj. Vineri, la teatrul din Târgu Jiu, va avea loc ceremonia  de  avansare  a  ofiţerilor şi  agenţilor de poliţie, premierea câştigătorilor competiţiilor sportive, acordarea de trofee şi diplome, dar şi lansarea unei noi ediţii a revistei GorjPol. De asemenea, va avea loc şi o lansare de carte în foaierul teatrului, acţiunea fiind a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere a M.A.I. Va urma şi o expoziţie de picturi şi documente istorice privind înfiinţarea Poliţiei Române, organizată în parteneriat cu Arhivele Naţionale Gorj.

Duminică, 25 martie, începând cu ora 11:00, conducerea IPJ Gorj va organiza ceremonialul militar şi religios în contextul comemorării  eroului Primului Război Mondial, comisar de poliţie Ioan C. Popilian. Activităţile vor continua la Cimitirul Eroilor, cu depunere de coroane, prezentarea onorurilor militare şi executarea salvelor de infanterie. Totodată, va fi prezentată o expoziţie de pictură la Muzeul de artă Târgu Jiu, dar şi documentarul I.C. Popilian. Poliţiştii vor prezenta duminică, în Piaţa Prefecturii, autospecialele şi tehnica din dotare. Tot aici, va avea loc o expoziţie cu lucrări de pictură realizate de elevii Liceului Teologic Târgu Jiu, având ca temă Centenarul Marii Uniri.

Vizualizări: 1,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: