O nouă premieră la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” pune în scenă spectacolul „Teatrul Măștilor”, duminică, 30 octombrie 2022, începând cu ora 19:00.  

Este un spectacol menit să stârnească hohote de râs și să introducă spectatorii într-un nou univers teatral, în universul Commediei dell’ arte. „Teatrul Măștilor” propune un concept în care oamenii se pot regăsi, bucurându-se de atmosfera creată de trupa ambulantă „Nemaipomeniții”: „Într-o zi, într-o mică piațetă, care simbolizează toate piețele publice din lume, sosește o extraordinară, binevenită, binecuvântată trupă de comici. Vor fi reconstituite, astfel, istoria, virtuțile și viciile măștilor.”, afirmă regizorul Michele Modesto Casarin.

„Teatrul Măștilor” reprezintă o experiență inedită și pentru actori, nu doar pentru spectatori: „Mă simt în afara zonei de confort. Commedia dell'arte reprezintă un  stil fundamental teatral, din păcate, nu foarte practicat în România (predat foarte puțin la partea teoretică în facultăți). Este ceva nou pentru mine și pentru unii colegi din spectacol și ne simțim norocoși că putem lucra alături un om de mare calibru”, afirmă actorul Mihai Rădulea.

În ceea ce privește timpul de lucru, actorii au avut parte de o provocare: „Procesul a fost unul greu și scurt. Plăcut, în cea mai mare parte, pentru ca a fost o descoperire pentru toți, o "joacă". Nu la fel de ușoară, pentru ca nu ne-am simțit în "elementul nostru", dar ne-am bucurat, indiferent de timpul pe care l-am avut la dispoziție.”, adaugă Mihai.

Biletele au fost puse în vânzare de la începutul săptămânii, spectatorii fiind așteptați în număr cât mai mare în sala mereu primitoare a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. „La cât mai multe râsete” ne urează actorul Mihai Rădulea, alături de restul colegilor săi care fac parte din distribuția spectacolului: Radu Constantin Tudosie, Ana Negrescu, Adrian Șerban, Mădălina Ciobănuc.

Regie și reelaborare scenariu: Michele Modesto Casarin

Măști: Stefano Perocco di Meduna

Scenografie: Florin Ularu

Asistentă regie: Andreea Chirițescu

Sunet: Emanuel Bolovan, Alex Palade

Lumini: Cristian Greculescu

Regie tehnică: Sorin Pungan

Pregătire muzicală: Alina Lăcătușu

Prețul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa de la Agenția teatrului (info și rezervări: 0736 647 432) și online, pe tomtix, https://www.tomtix.ro/9903.

Galerie foto




Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: