„Cupa Susenilor”. Alergare în scaunul cu rotile, la Runcu

O competiţie sportivă dedicată persoanelor cu dizabilităţi va avea loc la începutul săptămânii viitoare în comuna Runcu. La această întrecere vor lua parte concurenţi din Oltenia.

„Cupa Susenilor” se află la cea de-a VIII–a ediţie. Întrecerea sportivă se adresează exclusiv persoanelor cu diverse grade de handicap, instituţionalizate sau neinstituţionalizate. Competiţia este organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, în colaborare cu Primăria Runcu. „Acţiunea vizează dezvoltarea spiritului sportiv în viaţa beneficiarilor de servicii sociale, fiind unul dintre demersurile DGASPC Gorj iniţiate în scopul promovării unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilităţi, cât şi pentru combaterea percepţiilor stereotipice cu privire la acestea”, au transmis reprezentanţii DGASPC Gorj.

Pentru ediţia din acest an, care se va desfăşura în perioada 14-15 mai 2018, la sediul Centrului Suseni, din comuna Runcu, vor fi participanţi din Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Gorj.

Probele vor consta în alergare, aruncarea mingii de baschet la coş, tenis de masă, alergare cu căruciorul cu rotile 30 m, aruncare cu cercul, şah şi table. Evenimentul  se va încheia cu o festivitate de premiere, iar câştigătorii vor primi diplome, cupe şi medalii.

Pentru crearea unui ambient plăcut, în completarea competiţiei sportive, Ansamblul Folcloric „Cheile Olteţului” al comunei Polovragi şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” vor susţine câteva momente de dansuri şi obiceiuri gorjeneşti.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: