Cursă de cărucioare pe rulmenți la Lupoaia

Distracție inedită pentru câțiva tineri ieri la Lupoaia, aceștia organizând o cursă de cărucioare pe rulmenți ca în vremurile copilăriei lor, aceasta fiind, de fapt, și principala lor dorință, să își aducă aminte de primii ani din viață.

George Lungu este cel care și-a adus colegii studenți de la Timișoara pentru a participa la cursa respectivă, acasă la el fiind construite cărucioarele care au fost folosite apoi la cursa organizată pe un deal din apropiere. Concurenții au coborât o uliță asfaltată și s-au bucurat de câteva clipe de care nu au mai avut parte din copilărie. „Vrem să ne reamintim de acele clipe din copilărie. Am vrut ca totul să fie cât mai aproape de copilărie, când nu aveam drumuri închise sau nu știam de circulație. Sperăm să nu vină mașini pentru că, până la urmă, șoferul e cel care are prioritate pe aici”, a spus tânărul.
Cursa nu a întâmpinat probleme din acest punct de vedere, dar a fost una la finalul căreia câțiva concurenți au ajuns cu julituri la linia de sosire. Fetele, în special, s-au răsturnat și și-au produs mici răni, la fel ca în copilărie și ele ridicându-se și continuând mai departe, fără să se plângă de cele întâmplate. „Pur și simplu am pierdut direcția, nu știu ce s-a întâmplat. A fost foarte fain, în schimb, pentru că ne-am distrat. Am încercat și cărucioare cu rulmenți și cauciucuri, dar și fără cauciucuri și e bine pe amândouă. Dar uite că m-am răsturnat, știi cum e, noi fetele și condusul…”, a glumit una dintre concurentele care s-a răsturnat cu căruciorul.
Inedita cursă a fost urmărită cu interes și de localnici care speră ca și copiii lor să redescopere bucuria jocurilor din aer liber, care să îi țină pe cei mici departe de calculatoare și internet. „Se mai dădeau odată copiii, dar acum nu se mai dau pentru că nu se mai ocupă nimeni de așa ceva. S-au dus vremurile alea. Probabil că nici noi nu le-am povestit copiilor și atunci se uită lucrurile astea, dar ce au făcut tinerii aceștia e foarte frumos. Măcar cei mici mai uită pentru câteva clipe de tablete”, a spus un sătean. La finalul cursei copiii din sat s-au ales cu cărucioarele construite de studenți, tinerii promițând că vor reveni și anul viitor pentru o nouă distracție de acest gen.

Vizualizări: 1,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: