Grupă de muncă şi în termocentralele din Turceni şi Craiova

„Demarăm procedura pentru a se acorda grupă de muncă la Termocentrala Turceni”, a anunţat liderul sindical Eugen Iovan. De mai bine de un deceniu, salariaţii de la Termocentrala Rovinari sunt încadraţi în condiţii deosebite de muncă, având drepturile aferente, iar cei de la Turceni şi Craiova sunt încadraţi în condiţii normale. Demersurile nu sunt simple, dar directorul de resurse umane Sorin Olaru crede că sunt şanse de succes.

Principalul beneficiu al celor încadraţi în condiţii deosebite de muncă este acela că vârsta de pensionare se poate reduce cu până la 8 ani. Sorin Olaru, reprezentant al administraţiei, spune că demersul sindicatelor este unul legitim. „E un demers al sindicatelor, care consider că este legitim, privind încadrarea în aceleaşi condiţii de muncă pe locuri de muncă similare. Mă refer aici la activitatea din termocentrale, pentru că în anul 2001, când s-a modificat legislaţia privind încadrarea în condiţii deosebite de muncă şi condiţii speciale, la cele trei termocentrale nu au fost efectuate măsurători privind noxele şi până la acest moment nu s-a mai putut face nimic. La trei termocentrale avem condiţii normale şi doar la Rovinari condiţii deosebite”, a explicat Olaru la Tele 3.

Directorul Olaru este de părere că pot fi obţinute condiţii deosebite de muncă la toate cele patru termocentrale ale companiei. „Trebuie să solicite măsurarea noxelor de către firme autorizate, în funcţie de rezultatul măsurătorilor trebuie făcută o documentaţie care să stea la baza unui act normativ. Drepturile din urmă nu mai pot fi recuperate, se încearcă obţinerea lor pentru viitor. Sunt cheltuieli în plus pentru companie, că este contribuţia angajatorului pentru condiţiile deosebite. Să ajungem la situaţia juridică şi nu va fi asta o problemă. Problema e juridică la acest moment”, a mai explicat directorul de Resurse Umane.

Liderul sindical Eugen Iovan a spus că a fost formată deja o comisie care să identifice toate locurile de muncă din companie care să beneficieze de condiţii deosebite. La Turceni ar putea beneficia de astfel de condiţii în jur de 600-700 de salariaţi. Acolo grupa de muncă s-a pierdut încă din 2001.

Vizualizări: 2,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: