O mie de mineri în grevă japoneză. Director: Nu ştiu ce revendicări au

Sunt în jur de o mie de mineri din Complexul Energetic Oltenia care fac grevă japoneză, protestul fiind început acum două săptămâni la Cariera Lupoaia. Managerul companiei, Sorin Boza, a spus marţi la Tele 3 că nu ştie ce revendicări au oamenii care protestează.

Protestul început la Lupoaia s-a extins la carierele Roşiuţa, Jilţ Nord şi Sud, Tismana. Liderii sindicali au anunţat că ar fi în jur de o mie de oameni care lucrează cu banderole albe pe mână. Administraţia Complexului Energetic Oltenia are însă susţinerea liderilor de federaţii mari, astfel că şi-a permis să ignore şi chiar să persifleze protestul început la iniţiativa lui Nicu Bunoaica.

Boza a spus că nu ştie de ce protestează minerii, deşi recunoaşte că a vorbit pe această temă cu liderii lor. „Nu ştiu ce revendicări au. Dacă vă vine să credeţi, nu ştiu ce solicită. Dumnealor au fost la mine cu două zile înainte de a intra în această formă de protest. Au fost la mine împreună cu vicepreşedintele Federaţiei Energetica, cu Paul Constantinescu, au fost cei cinci reprezentanţi ai Federaţiei Energetica, am discutat cu dânşii. Am avut o mulţime de puncte de discutat, am stat chiar 2-3 ore”, a spus Boza la Tele 3.

Preşedintele Directoratului CE Oltenia aşteaptă revendicările protestatarilor în scris. „Mi-am manifestat deschiderea să discutăm din nou. Aştept o scrisoare oficială din partea federaţiei, să îmi spună problemele pe care doresc să le discute. Aştept această hârtie şi, în momentul în care o voi primi, voi discuta din nou punct cu punct tot ce solicită dânşii”, a mai spus Boza.

Cei din administraţie încearcă să acrediteze ideea că minerii cer lucruri care nu sunt de competenţa companiei, cum ar fi reducerea vârstei de pensionare, ignorând faptul că minerii cer salarii mai mari, întinerirea personalului prin angajări şi în producţie, nu numai la TESA, condiţii de lucru mai bune, echipamente de muncă de bună calitate etc.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: