Dobriţanu: Salariaţii cred că pot face ce vor. Nu e chiar aşa!

Fotografiile şi filmuleţele făcute de mineri la locul de muncă şi postate pe paginile de socializare au deranjat extrem de mult administraţia. După ce directorul EMC Motru a dat dispoziţie să nu se mai filmeze în cariere, a venit rândul directorului Direcţiei Miniere, Gheorghe Dobriţanu, să le spună minerilor că măsura este valabilă în toate cele zece cariere.

Minerii din Complexul Energetic Oltenia nu s-au filmat distrându-se la serviciu. Au filmat însă noroaiele prin care se deplasează, pentru că nu sunt maşini în carieră. Au filmat benzile de cauciuc rupte, cablurile care stau în bălţi, au filmat norii de praf în care sunt nevoiţi să respire de multe ori. Au filmat cum sunt căraţi în dube care nu prezintă siguranţă, iar uneori chiar în cupele de la excavator.

Gheorghe Dobriţanu, director Divizia Minieră CEO, îi avertizează că astfel de filmări sunt interzise de regulamente interne. „Nu numai la Motru nu este voie să se facă filmuleţe şi să se posteze. Regulamentul de ordine interioară şi articolele din Contractul Colectiv de Muncă interzic acest lucru fără acordul conducerii complexului. Faptul că se postează... fiecare angajat al acestui complex consideră că are voia să facă orice. Nu este chiar aşa”, a spus Dobriţanu la Tele3.

Directorul nu a spus ce riscă salariaţii care încalcă regula. „Nu a fost discuţia de desfacere a contractului individual de muncă, dar trebuie să afle că acel regulament de ordine interioară trebuie respectat de toţi, aşa cum îl respectăm şi noi. Nu face fiecare ce vrea în acest complex. Fiecare are un program de lucru pe care trebuie să îl execute în cele opt ore de serviciu şi trebuie să ducă la bun sfârşit sarcinile pe care le are. Dacă şi-ar vedea de treabă, nu ar avea timp să facă activităţi din acestea”, a mai spus Dobriţanu.

Acesta nu a făcut la fel de multe comentarii legate de condiţiile proaste de muncă, unele consemnate în raportul făcut de o comisie condusă de Ion Ruşeţ, consilier al directorului general.

Vizualizări: 4,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: