Dan Negru crede că emisiunea Insula Iubirii va dispărea

Dan Negru nu s-a ferit niciodată să spună lucrurilor pe nume, cu riscul de a naște controverse. Prezentatorul de la Kanal D a vorbit, în repetate rânduri, despre emisiunile de tip reality-show, iar recent a spus că astfel de producții vor dispărea și a explicat de ce.

Dan Negru se pricepe la divertisment mai bine decât la orice și a dovedit acest lucru din plin în ultimii 20 de ani. Succesul pe care l-a cunoscut timp de două decenii la Antena 1 l-a făcut să se remarce și peste hotare, iar de câțiva ani buni realizează emisiuni de divertisment și în Republica Moldova. La începutul anului, Dan Negru a schimbat macazul și a făcut trecerea la Kanal D, unde prezintă o emisiune de tip quiz, care se bucură de succes.

Recent, Dan Negru a publicat pe Facebook un mesaj amplu despre faptul că autoritatea de reglementare media din Marea Britanie a schimbat recent regulile cu privire la emisiunile despre care consideră că încalcă demnitatea umană. Sunt vizate în primul rând reality-show-urile, iar Dan Negru nu s-a ferit să vorbească despre aceste formate de pe posturile românești de televiziune. „M-a șocat umilința în televiziunea românească atunci când am văzut un artist celebru că bea urină de vacă într-un reality filmat în Asia (n.r. Asia Express). I-am spus producătoarei acelui show – altfel o doamnă simpatică la o vârstă respectabilă – că nu audiența sau banii sunt totul în televiziune, că există victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică. În lumea civilizată și talent show-urile au început să fie considerate showuri de umilință.”, a transmis Dan Negru.

Un alt context la care Dan Negru a făcut referire a fost campania Me Too, care a dus la dispariția unor show-uri TV în care femeile erau puse într-o lumină nefavorabilă, iar prezentatorul crede că tendința va fi urmată de cât mai multe țări, inclusiv la noi. Campania Me Too a convins multe televiziuni să renunțe la showuri internaționale de tip Bachelor (Burlacul) sau Temptation Island (Insula Iubirii) în care femeile sunt umilite. 

Vizualizări: 1,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: