Dăncilă a cerut serviciilor secrete informații despre criza de la CE Oltenia

Premierul României, Viorica Dăncilă, a vorbit joi în deschiderea ședinței de guvern despre criza de la CE Oltenia, unde mii de mineri se află de o săptămână în întrerupere de activitate. ”Ne preocupă situația de la CE Oltenia și funcționarea Sistemului Energetic Național și am ținut cont de toate semnalele apărute în spațiul public în ultimele zile. Astfel, am dispus să-mi fie prezentată de urgență situația stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut. O analiză detaliată a situației minerilor, a veniturilor lor și a condițiilor de lucru, precum și soluții de modernizare a CE Oltenia”, a spus Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul României a spus că i-a solicitat ministrului Energiei, Anton Anton, să vină urgent la Guvern cu soluții după discuțiile de la Târgu Jiu cu administrația CE Oltenia și sindicatele.

Viorica Dăncilă a spus și că a mobilizat toate structurile de siguranță națională pentru a vedea dacă în spatele crizei din energie sunt alte interese. ”Am cerut consilierului de stat din aparatul primului-ministru cu responsabilități în domeniul energiei să convoace de urgență grupul de lucru interministerial pentru siguranță energetică. Am solicitat în această dimineață tuturor structurilor de siguranță națională informații legate de această situație extrem de gravă și verificarea celor apărute în spațiul public privind achiziții de energie din alte țări la prețuri foarte mari, astfel încât să ne lămurim foarte clar dacă există vreo legătură între acest caz și dorința unora de a face speculații pe spatele românilor. Nimeni, absolut nimeni, nu se poate juca cu independența energetică a țării”, a declarat Viorica Dăncilă.

Vizualizări: 3,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: