Boza anunță că reia negocierile și lansează noi amenințări

Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, a declarat în exclusivitate pentru Financial Intelligence că joi dimineață va relua negocierile cu liderii sindicali, pentru a găsi soluții pentru ca minerii să reia lucrul. Potrivit presei centrale, ministrul Energiei, Anton Anton, ar putea ajunge în Gorj.

"Prioritatea este de a întrerupe urgent această acţiune a salariaţilor, conform legii, în condiţiile în care greva a fost declarată ilegală astăzi de Tribunalul Gorj. Acţiunea de negociere, conform legii, este între administraţie şi sindicate, nu între administraţie şi vocea oricărui muncitor care cere câte ceva. Problema este că muncitorii nu mai vor să fie reprezentaţi de liderii de sindicat actuali. Iar negocierile, din punct de vedere legal, se fac între administraţie şi sindicatele reprezentative", a spus Boza pentru sursa citată.

Acesta a lansat noi amenințări la adresa muncitorilor. “Având în vedere declararea ilegală a grevei, de mâine vom avea teleconferinţă cu toţi şefii de cariere şi vom acţiona conform legii. Putem merge până la imputarea patrimonială a tuturor pierderilor pe care avem în această perioadă. De exemplu, dacă un muncitor nu lucrează trei zile, îl poţi trece nemotivat şi îi poţi desface contractul de muncă”. Greva a fost declarată ilegală doar la Jilț Nord, Jilț Sud, Roșiuța și ELCFU Motru, dar decizia poate fi atacată.

Vizualizări: 7,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: