Dăncilă, huiduită copios la Novaci. Politicienii au tăcut - VIDEO

Politicienii nu au mai îndrăznit să ia cuvântul la microfon duminică la Novaci, acolo unde a avut loc manifestarea populară “Urcatul oilor la munte”. Premierul Dăncilă, prezent la manifestare, nu doar că nu a vorbit, dar a stat undeva în margine, înconjurat de colegi de partid, jandarmi și ziariști. Niciun politician nu a luat cuvântul la microfon, iar Dăncilă a fost huiduită copios la plecare.

“Urcatul oilor la munte” este una dintre cele mai frumoase tradiții din Gorj, cu o impresionantă paradă a portului popular. Copiii îmbrăcați în costume populare erau absolut adorabili, iar parada cailor a fost îndelung aplaudată.

Fiind campanie electorală, politicienii au profitat de faptul că sunt mulți oameni la un loc, pentru a împărți pliante și a convinge lumea să meargă la vot pe 26 mai. În grupul USR-PLUS, cel mai numeros, erau candidații la europarlamentare Dragoș Pîslaru și Alin Mituța, dar și șeful de campanie Vlad Voiculescu. În grupul Partidului Mișcarea Populară a fost senatorul Robert Turcescu, iar în grupul PNL senatorul Florin Cîțu. De la PSD au fost mai mulți oficiali locali, Dăncilă și miniștrii apărând mai târziu. Ei nu au urcat în zona rezervată oficialităților, ci au rămas undeva în zona în care copiii își așteptau rândul pentru a-și prezenta momentul folcloric.

Dăncilă, Teodorovici și ceilalți au făcut fotografii cu copiii. Directorul Ansamblului “Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, a salutat de la microfon prezența Vioricăi Dăncilă, moment în care s-au auzit primele huiduieli. Porumbel a încercat să spună cum ar trebui oaspeții să fie primiți, dar a renunțat și a revenit la momentul folcloric.

Dăncilă a stat câteva minute, după care au fost chemate mașinile oficiale să vină să preia membrii guvernului. A fost momentul în care oamenii au huiduit copios și au strigat “Demisia” și “România”. Nu a durat mai mult de un minut, pentru că politicienii puterii s-au făcut nevăzuți, apoi lumea și-a văzut de treabă.

Radu Miruță, președintele USR Gorj, a spus că grupul USR-PLUS nu a venit să huiduie. “Chiar ne-am vorbit să nu huiduim, pentru că este o manifestare frumoasă, pe care novăcenii o așteaptă tot anul. Dacă Dăncilă ar fi luat cuvântul, am fi încercat să o acoperim cu aplauze, să o oprim astfel”, a spus Miruță.

Senatorul liberal Florin Cîțu promisese show cu o seară înainte pe pagina de socializare. “Am vrut să îi speriem și am reușit. Dacă a venit până aici doar ca să fugă, ne-am atins scopul”, a spus Cîțu.

De remarcat ar fi că, la începutul manifestării, jandarmii s-au postat între grupul USR-PLUS și publicul care asista la spectacol. După câteva zeci de minute cordonul de jandarmi a fost mutat acolo unde trebuia să fie, între public și zona de spectacol.

Liderii PSD au plecat cu Viorica Dăncilă la Polovragi, acolo unde a avut loc o întâlnire cu activul de partid la căminul cultural. Acolo Dăncilă a reluat discursul pe care îl spune peste tot în țară, cum că este cel mai jignit premier, după care a precizat că este mai puternică decât toți liderii opoziției la un loc.

Candidații USR-PLUS, PMP și PNL și-au continuat campania în pădurea de la Hirișești, acolo unde a fost un târg foarte frumos, mult peste nivelul celor organizate la Drăgoieni. Dăncilă era la ora transmiterii acestei știri la mânăstire la Polovragi, în timp ce elicopterul o aștepta lângă stadionul din localitate.

Vizualizări: 15,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: