Dăncilă, preferata deținuților și a romilor din Târgu Jiu

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în Târgu Jiu la mai bine de 2.300 de voturi față de președintele Klaus Iohannis.

Dăncilă s-a impus în 9 din cele 56 de secții amenajate în municipiul Târgu Jiu. Într-una dintre ele, la care sunt arondați și deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu, Dăîncilă a obținut un scor de peste 57%. Este vorba de secția nr. 40, amenajată la Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”. Aici au votat circa 1.100 de alegători, înregistrându-se și 192 de voturi cu urna mobilă. Concret, Dăncilă a primit 603 voturi, iar Iohannis 452.

Cel mai bun scor l-a obținut candidatul PSD în secția de votare nr. 37 de la Liceul de Muzică. Aici, votează în special romii din cartierul Obreja. Dăncilă a obținut 68,89% din sufragii.

„Am pierdut mai puține secții decât în primul tur. Am pierdut din nou penitenciarul, cei de acolo au votat 100% cu PSD-ul, dar am pierdut și toate cartierele de etnie romă”, a spus primarul Marcel Romanescu, amintind și de alte zone în care a luat mai puține voturi. „Am pierdut în zone în care astăzi am proiecte în licitație sau deja sunt licitate, cum ar fi zona Plopilor-Agriculturii-Săvinești sau în cartierul Narciselor. Lucrările vor începe în primăvară, dar este clar că omul vrea să vadă lucrările realizate, nu să știe de discuțiile pe care le purtăm în fiecare zi”, a completat Romanescu.

Iohannis a primit 19.916 voturi în Târgu Jiu, reprezentând 53,10% din totalul opțiunilor de vot.

Vizualizări: 2,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: