Dascălii ar putea primi lefuri diminuate. „Acceptăm doar salarii întregi ori nu mai intrăm la ore”

Învăţământul din Gorj este pe un butoi de pulbere. Profesorii sunt dispuși să facă grevă generală după ce au aflat că ar putea să nu primească tot salariul în această lună. „După ce și-au făcut plinul parlamentarii și administraţia, ceilalţi nu mai contează și nu mai au bani pentru ei. Nu mai intrăm la ore fără salarii”, este semnalul dascălilor.

Zvonul că nu le va intra pe card decât o parte din leafă i-a enervat la culme pe dascăli. „Nu se poate așa ceva. Cum să fim doar noi cei care primesc salarii reduse. Am înţeles că doar 80% vom primi luna aceasta și apoi va veni și restul. Noi nu mai intrăm la ore dacă nu vom primi tot salariul. După ce că de Paște nu ne-au dat nimic, acum vor să ne taie din bani?! Să găsească vinovaţii! Noi l-am anunţat și pe prefect. Domnul Ciprian Florescu nu știa de problemă. Sperăm să se rezolve zilele acestea și să primim toţi banii”, ne-a spus o profesoară din Târgu Jiu.

Problema a ajuns repede la Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Gorj și la sindicate. În Gorj, ar fi ajuns doar 21.238.729 lei faţă de 24.299.049 lei cât s-a solicitat. „Inspectoratul Şcolar a primit bani mai puţini decât a solicitat pentru salariile din luna martie. Din ce am înţeles din școli, Inspectoratul a cerut ca Consiliile de Administraţie să decidă să dea salariile diminuate în această lună, urmând să se rezolve problema luna viitoare. Dacă acceptăm acum, așa se va întâmpla și în lunile următoare și vom rămâne fără bani. Nici de vouchere nu se aude nimic, nici de salariile nu știm. Sunt o serie de lacune. Oamenii trebuie să înţeleagă”, a spus Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj.

În plus, dascălii anunţă că intră în grevă dacă vor primi lefurile diminuate. „Dacă nu avem bani pe card, nu mai intrăm la ore. Dacă acceptă aceste lucruri, noi nu avem ce să mai facem. Ne-a chemat domnul Ișfan la discuţii. Noi nu acceptăm decât salarii întregi. Nu suntem noi vinovaţi. Și-au bătut joc de profesori. Ne-au promis că ne dau banii înainte de Paște, acum nici măcar întregi nu ni le dau. După ce și-au făcut plinul parlamentarii și administraţia, ceilalţi nu mai contează și nu mai au bani pentru ei”, a mai spus Huică.

Reacţia ISJ

Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj, a încercat să calmeze apele. „Nici vorbă să nu primească oamenii salariile întregi. Eu am chemat liderii de sindicat la discuţii și să vedem exact despre ce este vorba, care este teama lor. Noi am primit, ce-i drept, mai puţini bani de la Minister, dar sunt bani pentru toate salariile”, a spus Ion Ișfan.

Vizualizări: 2,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: