Datorii uriașe la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia anunță frecvent că nu are datorii restante nici la bănci, nici la furnizori, nici la bugetul de stat. Datoriile aflate în termenul de plată sunt însă tot mai mari de la un an la altul, fiind de ordinul miliardelor.

Potrivit bilanțului la șase luni, compania avea la sfârșitul lunii iunie 2019 peste 1,17 miliarde de lei datorii care trebuie plătite în mai puțin de un an. Din această sumă, 703 milioane este datoria la bănci, 186 de milioane datoria la furnizori și 282 datorii la bugetul de stat, complexul beneficiind de unele eșalonări la plată în primăvară. Per total, datoriile cu scadență mai mică de un an sunt cu circa 80 de milioane de lei peste nivelul aceleiași perioade a anului trecut.

Datoriile cu termen de plată mai mare de un an sunt mai mari. La acest capitol, datoriile către bănci sunt de 1,27 miliarde de lei, cu peste 300 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

“Precizăm că, la data de 30 iunie 2019, societatea nu înregistreaza datorii restante față de bugetul consolidat al statului sau față de instituțiile bancare”, a anunțat CE Oltenia într-un comunicat. Datoriile către bănci au crescut în principal ca urmare a accesării unor credite de 500 de milioane de lei, în primăvară, pentru achiziționarea certificatelor de carbon aferente producției de energie pe anul trecut.

Vizualizări: 3,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: