De ce ai nevoie ca să te vopsești acasă

Saloanele de înfrumuseţare vor fi  închise o perioadă, aşa că, dacă te-ai hotărât să te vopsești acasă, o poţi face singură sau ajutată de o  persoană din casă. Trebuie să ştii ce metodă de vopsire a părului să alegi, să  cumperi vopseaua potrivită şi  să te asiguri că ai la îndemână tot ce trebuie înainte de a începe „operațiunea”.

Pentru a te  vopsi la păr acasă  ai nevoie de o pereche de mănuși, pentru a nu te păta și a nu-ți arde mâinile, accesoriu indispensabil și care adesea vine deja în pachetul de vopsea, însă e bine să fii pregătită și să te asiguri că le ai, un bol de sticlă sau de porțelan, în care vei prepara toată compoziția de vopsea pe care trebuie să o aplici pe păr. Evită bolurile de metal pentru asta, pentru că pot oxida și mai mult vopseaua, înainte de aplicarea pe păr. Mai ai nevoie de un prosop/ halat / o pelerină pe care nu o vei mai utiliza, pe care să o pui pe spate, peste umeri, ca să nu vopsești pielea și hainele de pe spate, mai ales dacă ai păr lung.

Oricum, va cădea din vopsea și pe lângă păr, în special dacă aceasta are o consistență mai fluidă. De regulă, sunt în comerț vopsele de păr care au în pachet deja și o astfel de pelerină, însă tu asigură-te din avans că ai totuși ceva acasă pentru acoperirea umerilor și a spatelui în timpul procesului de vopsire.

Trebuie să  ai pregătit  şi  un pieptene des, cu ajutorul căruia vei putea separa mult mai ușor șuvițele dar şi o pensulă lată și plată, pentru a vopsi cu mai multă precizie rădăcinile.  

Pentru finalul operaţiunii ai nevoie de o bonetă din plastic, pe care o vei pune pe cap imediat după ce ai aplicat vopseaua. Arată precum o cască de duș pentru păr. Are rolul de a izola vopseaua de exterior, pentru ca aceasta să își facă efectul mai bine, cât timp este necesar să o ții pe păr.

După ce te-ai asigurat că ai absolut tot ce ai nevoie, poţi începe operaţiunea conform  instrucţiunilor din interiorul kit-ului de vopsit.

Vizualizări: 510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: