De ce se îngălbenesc răsadurile de ardei după plantare!

Răsadurile de ardei se pot îngălbeni brusc, pe neașteptate, fără a ști exact cauza. Poate fi vorba de posibilele practici agricole greșite, precum și condițiile de mediu necorespunzătoare.
Ardeii pot fi afectați și de boli, iar unele dintre acestea sunt aproape imposibil de combătut. De aceea, prevenirea și oferirea condițiilor necesare pentru creșterea răsadurilor de ardei sunt esențiale pentru recolte bogate și de calitate.
Ardeiul este considerat o plantă iubitoare de umiditate, dar asta nu înseamnă că sunt necesare cantități imensa de apă, administrate zilnic răsadurilor. Multe dintre problemele cu care se confruntă producătorii de legume începători atunci când cresc răsadurile sunt oarecum corelate cu udarea necorespunzătoare.
Îngălbenirea frunzelor de ardei poate indica atât un exces, cât și un deficit de apă, precum și udările cu apă prea rece.
Cu udări puține sau rare, bulgărele cu pământ de la rădăcină se usucă, iar rădăcinile subțiri nu se pot recupera și mor, ceea ce duce la un aspect nesănătos al plantelor.
Udările în exces afectează și ele sistemul radicular al ardeiului (prin putrezire), iar în exterior acest lucru se manifestă într-un mod similar: frunzele devin galbene, răsadurile se ofilesc, se opresc din creștere și pot chiar muri.
Udarea cu apă rece provoacă stres la plante. Chiar dacă solul este umed, răsadurile arată de parcă ar suferi de sete.
Pentru ca ardeiul să crească bine, sunt necesare udările regulate, aplicate înainte ca solul să se usuce complet (e suficient ca stratul superior de 2 cm grosime să se usuce). Frecvența medie este o dată la 4-5 zile, dar trebuie ajustată ținând cont de structura, densitatea și capacitatea de reținere a umidității solului.
Vizualizări: 570
Distribuie Trimite pe WhatsApp