De ce se înnoadă frunzele usturoiului înainte de recoltare

Grădinarii apelează la diverse trucuri, ca să mărească recolta de usturoi. Unul dintre acestea constă în înnodarea frunzelor de usturoi cu aproximativ o săptămână înainte de adunarea recoltei.

Creșterea și dezvoltarea părților supraterane și subterane se produc simultan. În cazul majorității rădăcinoaselor o parte colosală de nutrienți este alocată dezvoltării rădăcinii pe la mijlocul verii. În cazul usturoiului acest proces începe mult mai târziu. De aceea, este necesar să fie stimulat manual prin înnodarea frunzelor lui.

Înnodând cozile usturoiului, noi stresăm părțile lui supraterane și astfel redirecționăm substanțele nutritive spre bulbii, care se află în pământ. Înnodând cozile, putem să accelerăm creșterea bulbului și astfel să apropiem data adunării recoltei. Deci dacă nu aveți timp să lucrați în grădină, când se preconizează adunarea recoltei, pur și simplu legați cozile usturoiului și culegeți-l când puteți să o faceți.

Un truc util pentru momentele, în care treburile văratice nu se mai termină. Cozile usturoiului pot fi legate cu 5-7 zile înainte de adunarea recoltei. Dacă sunt prea mari, puteți să realizați câte 2-3 noduri. Nu le strângeți foarte tare altfel puteți să afectați plantele și să le expuneți la diverse afecțiuni.

Cu aproximativ 20 zile înainte de adunarea recoltei încetați să udați usturoiul. Astfel gustul cățeilor lui va fi mai intens. Dacă afară este foarte cald, încetați irigarea cu 15 zile înainte de culegerea lui.

Vizualizări: 2,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: