De ce se retrage CEO de la Pandurii

Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, a explicat decizia companiei de a se retrage din acționariatului clubului Pandurii. Cei de la CEO vor să elimine orice risc de a mai plăti şi alţi bani către clubul de fotbal care a câştigat deja în primele două instanţe peste trei milioane de euro de la acționari.

Iulian Popescu a declarat la Radio Infinit că a avut pe masă propunerea retragerii CEO din asocierea de la clubul Pandurii încă din luna martie şi a explicat de ce compania nu mai poate susține activități sportive.  „E o propunere de foarte mult timp şi eu am avut-o pe masă la Consiliul de Supraveghere, cred că din luna martie, dar s-a aşteptat foarte mult o decizie finală în instanţă. Ţinem cont de situaţia economică actuală a CEO, nu este o societate capabilă să susţină activităţi sportive care să îi consume şi mai mult din resurse. Noi acum ne concentrăm pe restructurarea CEO”, a spus Iulian Popescu, lăsând să se înţeleagă că Pandurii ar putea cere şi mai mulţi bani de la CEO decât a solicitat şi a câştigat deja în instanţă: „Propunerea de retragere este la AGA şi se va vota în octombrie. Există această imposibilitate de a mai continua finanţarea şi nimeni din CEO nu mai crede că vom mai putea da bani la sport sau o să mai putem face astfel de investiţii. Din perspectiva aceasta trebuie eliminat riscul ca clubul Pandurii să solicite bani suplimentari de la CEO ca şi membru fondator la club”.

Propunerea retragerii CEO din acționariatul clubului de fotbal va fi supusă la vot în ședința AGA din luna octombrie, iar Iulian Popescu este convins că acționarul minoritar, Fondul Proprietatea, va fi de acord cu retragerea de la Pandurii.

Vizualizări: 1,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: