Gorj: Ce se întâmplă dacă vor exista profesori infectați

La nivelul Inspectoratului Județean Școlar Gorj a fost constituit un corp de profesori suplinitori itineranți. Acești dascăli vor fi trimiși în școlile din județ în cazul în care o să apară cazuri de infectare cu noul coronavirus. Vorbim despre profesori care au obținut note mari la examenul de titularizare, dar nu au prins un post în învățământ.

Inspectorul general al Inspectoratului Județean  Școlar Gorj, Maria Cochină, spune că pe lângă acești profesori sunt și cadre didactice ieșite la pensie care s-au oferit să ajute. Acest lucru constituie un avantaj, a mai spus șefa ISJ Gorj.

”Am constituit deja un corp de profesori suplinitori, l-am denumit noi itineranți. Sunt profesori care nu au obținut un post în învățământ, deși au luat medii frumoase la titularizare, dar nu au existat posturile necesare. Acolo unde ne vor apărea probleme, vom merge cu ei și vom suplini activitatea din școala respectivă. Am considerat că este o oportunitate și pentru dânșii, dar și un ajutor pentru noi. De asemenea, sunt și cadre didactice care s-au pensionat, dar au spus că ne vor ajuta în cazuri extreme”, a pus Maria Cochină.

Prima zi de școală a însemnat în Gorj doi profesori infectați și câteva zeci izolați la domiciliu, dar în locul lor nu au ajuns suplinitorii promiși, ci s-a mers pe învățământ online. 

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: