”De la local la global: promovarea femeilor într-o lume în schimbare”, eveniment organizat de CNTV

Pentru a marca importanța femeilor în societatea românească, elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”, alături de Daniela Vîlceanu, profesor coordonator și de Cristina Goanță, directorul unității de învățământ, au organizat evenimentul ”De la local la global: promovarea femeilor într-o lume în schimbare”.

 

Activitățile s-au desfășurat în cursul zilei de duminică, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, cu sprijinul doamnei director Denisa Șuță.

La eveniment au participat mai multe doamne și domnișoare, printre care și cadrele didactice de la CNTV.

Activitățile au presupus discuții despre egalitatea de gen, workshop-uri, prezentarea femeilor care s-au făcut remarcate în societatea românească, și nu numai, de-a lungul timpului. Elevii au pregatit o scenetă și au realizat un scurtmetraj.

Printre personalitățile enumerate se află: Arethia Tătărescu, Ecaterina Teodoroiu, Constantina Diță, Sofia Nădejde, Elisa Leonida Zamfirescu și Elena Roată, ”profesorul de aur” al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”, Cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu, dascălul care a format destinele generațiilor.

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” este Școală Ambasador a Parlamentului European din anul 2020 și Școală asociată Unesco din anul 2022.

Galerie foto



Vizualizări: 516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: