Ghidul pentru finanțarea acțiunilor civice în 2023 este în consultare publică

Consilierul județean Mihai Olaru a anunțat că este în dezbatere publică ghidul pentru finanțare a activităților civice derulate de organizațiile non profit în 2023. El atrage atenția și că instituția nu promovează serios anunțul. 


”Sigur nu ați aflat pentru că nu a fost făcută nicio informare publică de către Consiliul Județean Gorj, alta în afară de a posta pe site un link, dar a fost pus în dezbatere publică Ghidul de finanțare a activităților derulate de ONG-uri pe anul 2023. 

În perioada 13-31 martie pot fi făcute propuneri și sugestii la ghidul de accesare a sumelor alocate pentru organizațiile non profit. Bugetul total este 220.000 de lei, iar domeniile sunt: sport, protecția mediului, educație civică și antreprenorială, turism și social. 

Anul acesta a mai fost alocată o sumă de 180.000 de lei dedicată domeniului Tineret”, a spus acesta, printr-o postare pe Facebook.


Bugetul total pentru ONG-uri este 400 de mii de lei. El speră că organizațiile vor veni cu propuneri ale ghidului, pentru eficientizarea implementării. 

”Sunt mulțumit că anul acesta, comparativ cu anul trecut, a crescut la 400.000 de lei finanțarea activităților civice. 

Sper ca cele 11 organizații care au depus proiecte în 2022, dar și altele, să trimită la Consiliul Județean propuneri pentru îmbunătățirea accesării și implementării proiectelor, astfel încât să fie eficient și pentru funcționarii CJ, dar și pentru ONG-uri. 

Sper că acum CJ Gorj înțelege că un cetățean care face, voluntar și neremunerat, un teanc de hârtii pentru a putea primi 10.000 de lei pentru activități destinate oamenilor din comunitatea lui, merită să fie sprijinit și apreciat”, a adăugat Mihai Olaru.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: