De la mass media la mass comedia

Ce presă mişto avem! Aşa-i că uneori vă vine scârbă să deschideţi televizorul? Apăsaţi butonul verde al telecomenzii cu frică, buza de jos vă tremură şi un nod vi se aşază cuminte în gât. Totul de teama de a nu nimeri, când se deschide TV-ul, pe un post de ştiri sau, Doamne fereşte, în mijlocul vreunui talk-show politic.

Antenele şi Realitatea au lecţie clară: să-l dea jos pe Băsescu. Ăia de la Realitatea parcă se mai camuflează un pic. La Antene, însă, deja nu mai are nici un haz. Singurele emisiuni ale jupânului Voiculescu în care nu ţi se spune cât de naşpa e Băsescu sunt la Sport şi la Meteo. De fapt doar la Meteo, că la Sport îl atacau pe turnantă luna trecută, legat de Ridzi, cu Gazeta Sporturilor vârf împins în coastele preşedintelui. Dar nici Meteo-ul nu-i departe. Nu m-aş mira să înceapă şi Ortansa Jude (sau cine-i meteorolog pe-acolo) cu nişte predicţii de genul: „astăzi va ploua torenţial şi va fi foarte frig din cauza unui front politic portocaliu care s-a aşternut peste ţara noastră de vreo cinci ani. Deciziile proaste ale lui Băsescu vor crea din nou condiţiile unui cod portocaliu. De fapt, s-a demonstrat că de aia se numeşte codul portocaliu „portocaliu”. De la PD-L.”

Pe partea cealaltă, Radu Moraru de la B1TV îi provoacă săptămânal lui Băsescu mici iritaţii în zona şezutului cauzate de barba lui aspră, care-l încurcă la pupături. Ieri recunoştea franc, într-un interviu acordat Realitatea.net, că este, şi acum citez, „portavocea preşedintelui”. Iar amanta prietenului meu (vorba unei melodii) este prietena mea. Aşa că dă-i şi invit-o şi pe Udrea la „Naşul” şi scoate-o basma curată. Cică Udrea „a fost supusă unei campanii de intoxicare macabră”, zice Moraru. Brrr! Ce s-a chinuit Naşu’ la fraza asta! Mai c-ai zice c-a învăţat nişte neologisme special ca să exprime mai bine cât de mizerabili sunt detractorii lui Udrea.

Iar noi, vechii şi triştii dependenţi de televizor, ce să facem în tot acest timp? Că să ne uităm la ei nu putem. Odată asumat partizanatul, demersul jurnalistic devine zero. Deci schimbăm programul şi dăm, surpriză, de DDTV. Unde toată ziua se dau desene animate de la Looney Tunes. „Looney”, adică nebuni. Abia seara vin şi la Diaconescu ceilalţi „Looney”. Şi atunci n-avem decât să ne culcăm. Noapte bună, România!

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: