De Paşte, pe pârtie. „Cupa Iepuraşului” la Rânca

Zăpada căzută din belşug la Rânca e motiv de bucurie pentru turişti şi cabanieri, deopotrivă. Sezonul de schi se va prelungi în zona montană a judeţului Gorj. Cu siguranţă se va putea schia la Rânca şi de Paşte, iar proprietarii pensiunilor speră ca sporturile de iarnă să se poată practica până la 1 mai.

Din aceste zile, cabanierii vor intra în focurile pregătirilor pentru sărbătorile pascale. Staţiunea este ocupată în proporţie de 60% pentru Paşte, iar turiştii vor fi aşteptaţi cu tot felul de bunătăţi. „Noi vom pregăti meniuri tradiţionale şi de vânat. Vom avea preparate din carne de miel, vom pregăti şi sărmăluţe cu mămăliguţă, dar pentru cei care doresc pregătim şi meniuri vânătoreşti”, ne-a spus George Dinu, reprezentantul unui hotel din Rânca.

Fiecare cabanier a pregătit câte un pachet pentru turişti în perioada sărbătorilor. În funcţie de numărul de zile petrecute la munte, turiştii pot plăti până la 1200 de lei pentru un sejur la Rânca. În această sumă este inclusă şi masa festivă. Unii proprietari de pensiuni pregătesc şi alte surprize pentru oaspeţi. „Am discutat cu mai mulţi cabanieri, cu principalii operatori din Rânca. Am decis să punem mână de la mână şi să organizăm o cupă la schi. O vom denumi Cupa Iepuraşului la schi dacă tot vom avea zăpadă de Paşte”, a spus cabanierul Constantin Pănescu.

Zăpada depusă în această iarnă este cea mai mare din ultimii ani. „Eu sunt în Rânca de 20 de ani. Pot să vă spun că nu am mai văzut atât de multă zăpadă de foarte multă vreme. Este foarte frumos, avem peisaje de vis, aşteptăm turiştii să se bucure de ele şi de această zăpadă. Cred că sezonul va fi deschis până spre 1 mai. Este zăpadă din belşug. Este păcat că nu ştie multă lume de această zonă şi nu suntem promovaţi. Cu toate acestea, vă pot spune că această iarnă a fost totuşi un record pentru Rânca. Au fost zile când am avut câte 10 mii de turişti, ce nu au fost niciodată în staţiune”, ne-a spus un alt cabanier, Florian Gheorghe.

Vizualizări: 2,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: