Fără maşini în Parcul Naţional Defileul Jiului. Reguli pentru turişti!

Noi reguli în Parcul Naţional Defileul Jiului. Maşinile de teren nu mai au voie decât pe traseele special marcate. La fel şi turiştii care vor să vadă parcul. Nici camparea nu se va mai face la voia întâmplării, anunţă reprezentanţii Parcului Naţional Defileul Jiului. Cei care încalcă aceste reguli vor fi aspru sancţionaţi.

Noile reguli au fost stabilite de oficialii Parcului Naţional Defileul Jiului, Poliţia din Bumbeşti Jiu şi Asociaţia Hoinari în Sălbăticie. „În perioada imediat următoare, vom colabora pentru crearea de panouri informative care vor afişa aceste reguli la punctele de acces în zonele protejate. Accesul cu autovehicule se va face doar în scopuri recreative şi nu sportive şi numai  pe traseele deja identificate ca drumuri de acces sau drumuri forestiere fără abateri de la acestea. Devierea de la drum, nu doar ca dăunează florei şi faunei, poate încălca proprietăţi private din zonă, constituind o contravenţie care se sancţionează conform legilor în vigoare”, au anunţat reprezentanţii Parcului Naţional Defileul Jiului.

De asemenea, cei care vor să meargă cu cortul în Defileul Jiului sunt avertizaţi să campeze doar în locurile special amenajate şi delimitate de-a lungul traseelor din Parcul Naţional. În plus, turiştii ar putea fi taxaţi dur şi dacă nu ţin cont de curăţenie. „Vizitele în scopuri recreative în aceste zone atrag după sine şi crearea de deşeuri menajere. O atitudine necorespunzătoare cu privire la acestea poate crea pe lângă un aspect neplăcut şi probleme serioase faunei existente în zonă. Este obligatorie colectarea şi aruncarea deşeurilor în spaţiile special amenajate sau dacă nu există, transportarea acestora până la cea mai apropiată zonă de depozitare”, mai subliniază cei de la Parcul Naţional.

Vizualizări: 4,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: