De pe pârtie, direct la spital. Doi turiști, suspectați de fractură de coloană

Zile de foc pentru salvamontiștii gorjeni. Au intervenit continuu pe pârtia din centrul stațiunii Rânca. A fost foarte aglomerat și mulți turiști au suferit accidentări. Câțiva dintre ei au fost duși direct la spital.

Într-o singură zi, salvamontiștii au fost solicitați de șapte ori pe pârtia din centrul stațiunii. Accidentările au fost grave. “Rânca atrage din ce în ce mai mulți turiști, dar la o asemenea aglomerație apar și accidentările. Am avut șapte evenimente într-o singură zi. Patru turiști au fost transportați la spital. Sunt suspiciuni de fractură la coloană, traumatism toracic sau fracturi de bazin. Sunt cazuri deosebit de grave. Zăpada este dură și orice căzătură este periculoasă. Noi sperăm ca turiștii noștri să dea dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane și sperăm să reducem numărul de accidente. La nivel național, înregistrăm în ultima săptămână o medie de 50 de evenimente pe zi”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont.

Sabin Cornoiu a oferit și câteva sfaturi turiștilor care merg pe pârtii: „Pentru cei care practică schiul, în primul rând, să-și regleze foarte bine legătura de schi. Face diferența dintre o simplă căzătură sau un accident grav. Să aibă haine corespunzătoare pentru această perioadă. Este foarte frig, ger, vântul amplifică această senzație de frig. Să aibă încălțăminte cât de cât aderentă și pentru orice activitate să ceară sprijinul Salvamont, să ceară informații pentru că le putem da toate sfaturile posibile ca să evităm evenimentele neplăcute”, a mai spus Cornoiu.

Vizualizări: 6,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: