De unde poţi cumpăra mobilă, textile şi legume la preţuri mici

Produsele şi serviciile persoanelor cu handicap nu prezintă interes pentru societăţile comerciale din Gorj. Deşi mobila, articolele textile, produsele de patiserie şi mezelurile realizate în secţiile protejate ale Complexului de Servicii Comunitare de la Târgu Cărbuneşti se vând la preţuri foarte mici acestea nu sunt prea căutate de marile firme. Pentru a-i convinge pe agenţii economici să folosească fondul de solidaritate strict pentru persoanele cu handicap din Gorj, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului intenţionează să organizeze o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului.

În pragul alegerilor locale, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va organiza o întâlnire cu reprezentanţii firmelor din judeţ pentru a-i convinge să achiziţioneze produse şi servicii de la unităţile protejate existente pe raza judeţului. “Vom apela la marile societăţi din Gorj pentru a folosi banii fondului de solidaritate socială pentru persoanele cu handicap din judeţ. Deşi au fondul foarte mare, anumite societăţi refuză să angajeze persoane cu handicap şi să achiziţioneze bunuri şi servicii de la unităţile protejate. În aceste condiţii fondul de handicap se plăteşte la bugetul de stat. Firmele cu 100 de angajaţi ar trebui să angajeze 4 persoane cu handicap, sau să achiziţioneze lunar bunuri şi servicii de la unităţile protejate în valoare de 14 milioane de lei vechi”, a declarat Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Companiile energetice, invitaţi speciali

Conducerea instituţiei intenţionează să apeleze în primul la unităţile energetice şi miniere din judeţ. “În primul rând vom invita directorii de la SNLO, Complexul Energetic Rovinari şi Complexul Energetic Turceni întrucât aceste unităţi au fondul foarte mare şi îşi pot achiziţiona diferite bunuri de la secţiile protejate din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Târgu Cărbuneşti”, a mai precizat Mircea Andrei. Deşi produsele realizate cu ajutorul persoanelor cu handicap în cadrul atelierelor de croitorie şi de tâmplărie, în laboratorul de patiserie şi brutărie şi în carmangeria din incinta complexului sunt valorificate la preţuri mici comparativ cu nivelul pieţei foarte puţini agenţi economici din judeţ le solicită.

CONTRACT

Complexul de Servicii Comunitare de la Târgu Cărbuneşti a reuşit să încheie un contract cu Spitalul Judeţean Târgu Jiu, căruia îi sunt furnizate lunar lenjerii în valoare de 9.000 lei. Din comercializarea produselor realizate în secţiile şi atelierele complexului, anul trecut, s-a încasat suma de aproximativ 4 miliarde de lei vechi. “Banii încasaţi din vânzări au fost folosiţi pentru plata unor cheltuieli, dar şi pentru realizarea de noi investiţii”, a mai precizat Augustin Bucă. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: