Debarcader, cartierul părăsit de autorităţile din Târgu Jiu

Cartierul Debarcader din Târgu Jiu nu mai pare a fi în atenţia administraţiei locale. Sunt imagini dezolante la tot pasul. Jurnalistul Narcis Daju a realizat miercuri un film în zonă, în urma căruia ar trebui să demisioneze toţi şefii din Primăria Târgu Jiu, care mai au o urmă de bun simţ.

Primul aspect surprins de Narcis Daju în filmare este starea operelor din piatră, care au fost realizate în ultimii ani la taberele de sculptură. Fiecare dintre aceste opere a costat municipalitatea în jur de zece mii de euro. Cu toate acestea, nimic nu mai aminteşte de faptul că acolo au fost nişte opere de artă. Nici nu putem spune cine le-a realizat şi ce reprezentau, pentru că plăcuţele informative au dispărut demult. Pe pietre sunt zeci de mesaje obscene, scrise cu marker, dar şi desene realizate de copii mai mici. Unele opere au fost răsturnate şi par doar nişte bucăţi de rocă năpădite de buruieni. Câteva componente au fost desprinse şi sunt folosite de localnici pe post de bănci. Două pietre înalte sunt complet înnegrite şi au darul mai degrabă să sperie, decât să bucure ochii privitorilor.

VIDEO AICI

Deşi sunt zeci de opere lăsate în paragină, Primăria Târgu Jiu organizează chiar în aceste zile o tabără de sculptură, cu un buget de zeci de mii de euro.

 

Parcări trasate jumătate pe alee, jumătate pe zona pietonală

O altă enormitate filmată de Daju în cartierul Debarcader din Târgu Jiu se referă la parcări. Oamenii primăriei au tras nişte dungi albe, jumătate pe zona pietonală, jumătate pe alei, delimitând astfel parcări de reşedinţă pentru care încasează taxe. Asta deşi în mod evident este ilegal să suprapui parcarea cu spaţiul delimitat pentru pietoni. „O bătaie de joc”, a comentat Daju, care a spus că, dacă nu vedea cu ochii lui, nici nu credea că aşa ceva poate fi adevărat.

 

Viaţa copiilor din zonă, în pericol

Localnicii au început să se plângă atunci când au văzut un ziarist la faţa locului. Pe cineva de la primărie nu au mai văzut de pe vremea lui Cârciumaru. „Domnul Cârciumaru mai venea şi cu domnul Zaharia. Nu a mai venit nimeni. Nu e un leagăn aici, toboganul acela rupt. Copiii nu au unde să se joace. Să veniţi seara, să vedeţi câţi copii sunt aici şi nu au ce face”, a spus un localnic.

Doi copii se jucau lângă lacul din Debarcader, care este plin de gunoaie. „Lacul este poluat, miroase îngrozitor, fântâna aia nu mai merge de câţiva ani. Să veniţi între blocuri, e plin de gunoaie”, a spus un puşti care nu avea mai mult de zece ani. Acesta era cu un prieten pe puntea care traversează lacul şi din care lipsesc mai mult de jumătate din traversele de lemn. Copiii mergeau fără probleme pe cabluri, fără să realizeze că un pas greşit le poate pune în pericol viaţa.

Managerul Restaurantului Debarcader a recţionat pe facebook la filmarea lui Daju. „Nu poţi face nimic pentru acei oameni care stau prin acea zonă, deoarece aruncă tot felul de gunoaie în apă şi rup tot ce le stă în cale. Gunoaiele şi podul sunt făcute aşa de mâna oamenilor din zona aceea”, a scris Florin Filip.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: