Pericol! Treceri de pietoni desfiinţate, dar folosite. „Degeaba au vopsit zebra în negru”

Trecerile de pietoni din preajma Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu au fost anulate. Pentru ca pietonii să poată traversa strada Nicoale Titulescu, au fost realizate noi treceri de pietoni la o distanţă mai mare faţă de sensul giratoriu. Numai că pietonii trec tot pe fostele „zebre”, chiar dacă acestea au fost vopsite în negru.

Pietonii s-au revoltat, nemulţumiţi fiind de modul în care au fost făcute aceste schimbări. „Au anulat o trecere de pietoni foarte circulată, iar oamenii tot pe acolo trec. Degeaba au vopsit zebra în negru. Sunt mulţi care nu observă şi se trezesc cu maşinile peste ei. Gândiţi-vă la bătrâni şi copii. Nu au pus nici un afiş pentru atenţionarea pietonilor. Le-am atras atenţia, dar nu m-au băgat în seamă. E de ajuns să stea aşa o oră, ca să se întâmple ceva rău. Mi se pare strigător la cer”, a spus un târgujian.

Administraţia locală a montat balize, astfel încât oamenii să nu mai traverseze strada pe fosta trecere de pietoni. „Trecerile de pietoni au fost mutate un pic mai înainte de sensul giratoriu. În perioadele în care ieşeau elevii de la «Spiru Haret», se bloca sensul giratoriu. Urmare aprobării obţinute de la poliţie am făcut lucrarea. Au pus nişte balize pentru ca oamenii să nu mai treacă pe acolo. Mai fac pietonii în plus 20 de metri, dar rezolvăm o problemă de trafic. Erau mult prea aproape de sensul giratoriu”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din Primăria Târgu Jiu.

Tot pe o arteră aglomerată, administraţia locală a început lucrările de reamenajare a unei parcări. „Facem modificări vizavi de Ambasador, nu mai lăsăm maşinile să parcheze perpendicular. Vor parca paralel cu bordura, ca să putem să creăm acolo o bandă de stocare pentru cei care vin dinspre Parângul spre 9 Mai, să facă stânga, să nu mai ţină în spate zeci de maşini”, a mai spus Ionuţ Jilăveanu.

În curând, ar trebui să înceapă şi lucrările de amenajare a sensului giratoriu din zona Lido, la intersecţia străzii 9 Mai cu Nicolae Titulescu, în apropierea benzinăriei Petrom.

Vizualizări: 1,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: