Grevă japoneză la Penitenciarul Târgu Jiu

Salariaţii Penitenciarului Târgu Jiu vor purta vineri banderole albe la braţ ca să tragă un semnal de alarmă în privinţa condiţiilor în care muncesc. Cea mai mare problemă este cea a muncii neremunerate, susţine Ion Tătaru, preşedintele Sindicatului Novalex din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.

„În primul rând, domnul ministru refuză plata orelor suplimentare. Sunt peste un milion de ore suplimentare neplătite. Dumnealui s-a angajat acum şase luni că le va plăti. Ne dorim condiţii de lucru mai bune. Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior pentru că legea prevede că se poate acorda împuternicire de două ori, de câte şase luni”, a declarat sindicalistul.

Pe lângă aceste probleme, liderul sindicatului Novalex susţine că salariaţii din sistem au pensii mai mici cu aproape 30%. „Sindicatele au transmis mai multe proiecte şi s-a încercat forţarea avizării procedurii prin Parlament, fără să se includă observaţiile noastre. Cerem încetarea abuzului pensionarilor, cerem eliminarea scamatoriilor din legislaţie. Din 15 septembrie au fost reduse peste 30% pensiile angajaţilor, prin ordonanţă de urgenţă”, a mai spus Ion Tătaru.

După greva japoneză de vineri din penitenciarele din toată ţara, sindicaliştii ameninţă cu pichetări şi întreruperea lucrului. (A.A.)

Vizualizări: 1,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: