Elevii de 10 ai Gorjului, premiaţi. Vor studia la acelaşi liceu

Cei patru elevi gorjeni care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea naţională au fost premiaţi joi, 9 august, de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Cu toţii au ales să urmeze studiile liceale la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Unii dintre ei vor fi şi colegi de clasă.

Cei patru elevi de 10 sunt Ana Maria Bîzgă, Denis Covei, Monica Trocan şi Ştefania Drăghici. Pentru rezultatele obţinute la Evaluarea naţională, elevii au fost recompensaţi. Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, le-a înmânat fiecăruia câte un plic cu 1.000 de lei. „Pe mine mă bucură foarte mult că şi Gorjul se înscrie printre judeţele care au copii de nota 10, mai ales că noi, la Gorj, am organizat în condiţii aproape perfecte examenul de Evaluare naţională. Din 87 de centre de examen, câte am avut în anii anteriori, în acest an am avut 18. Mă bucură foarte mult cele patru note de 10 primite de elevii din Gorj”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Banii au fost alocaţi printr-un ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. „A fost destul de greu, a fost multă muncă. Pe mai departe, voi alege să merg la Medicină. Voi continua studiile la Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», la profilul bio-chimie. Sunt emoţionată. Încă nu ştiu ce voi face cu banii”, a spus Monica Trocan.

Elevii au venit însoţiţi de părinţi şi chiar de bunici, pentru a-şi ridica premiul. „Sunt mândră, este şi normal. Ea mai are o soră tot la «Ecaterina», şi ea este premiantă. Am avut noroc de nepoţi frumoşi şi deştepţi”, a spus Silvia Trocan, bunica tinerei.

Interesant este faptul că elevii merituoşi au ales să-şi continue studiile la acelaşi liceu. „Nu a fost extraordinar de greu, dar presupun că a fost pe cât trebuia să fie. A necesitat multă muncă şi mult timp. Încă nu m-am hotărât ce voi face mai departe, însă, la liceu, am ales Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», profilul matematică-informatică. Cu bănuţii voi face pregătiri pentru şcoală. Speram să fiu premiată, dar nu mă aşteptam ”, a spus Ana Maria Bîzgă.

„Am ales Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», specializarea matematică-informatică. Am învăţat în toţi anii de gimnaziu. Sper ca şi examenul de bacalaureat să îl promovez cu aceeaşi notă”, a spus Ştefania Drăghici.

Vizualizări: 4,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: