Deciziile AGA după controalele făcute la CE Oltenia

Adunarea Generală a Acționarilor de la Complexul Energetic Oltenia va anunța în ședința din luna octombrie măsurile luate ca urmare a controalelor făcute la societate de guvern și de Ministerul Energiei. Acționarii au fost informați în ședințele precedente cu privire la concluziile acestor controale, iar în ședința de luna viitoare vor dispune măsurile pe care le consideră necesare.

Primul a fost Raportul Corpului de control al Ministerului Energiei, finalizat în septembrie anul trecut, dar care a fost pus pe masa acționarilor abia în iulie 2019. În baza Raportului Corpului de control al Ministerului Energiei nr. 270.210/CCM/17.09.2018, a fost estimat un prejudiciu de 40.998.940 Euro doar din achiziția certificatelor de carbon. Ministerul Energiei a sesizat Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Craiova, fiind constituit dosarul penal cu nr. 4/2018.

Verificările au vizat şi acordul cadru cu Tinmar Gas, pentru achiziţionarea de gaze naturale, şi aici Corpul de control constatând un prejudiciu de 4,3 milioane de lei. Cazul a fost sesizat Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova încă din luna ianuarie 2018, se arată în raport.

Un alt prejudiciu, de peste 100 de milioane de lei noi, a fost constatat din transferul Carierei Berbeşti către CET Govora, perfectat de fostul manager Laurenţiu Ciurel. Corpul de Control a constatat că nu au fost făcute demersurile pentru încasarea sumelor prevăzute în contract.

De asemenea, controlul a vizat faptul că salariaţii au fost transportaţi cu vehicule de transport marfă, aici controlul vizând o perioadă de patru ani.

În vara acestui an a fost finalizat și Raportul Corpului de control al premierului Dăncilă, care a ajuns la concluzia că Sorin Boza a fost numit în Directoratul Complexului Energetic Oltenia cu încălcarea legii. Mai mult, raportul face ample referiri la liderii sindicali care au fost încadrați pe salarii bune pe posturi de inspectori sociali. Ca inspectori sociali, aceștia trebuie să preîntâmpline conflictele de muncă, iar ca lideri sindicali le inițiază, susține Corpul de control. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: