Ce putea face Boza cu banii de certificate

Complexul Energetic Oltenia estimează că suma pe care o va plăti anul acesta pentru certificatele de carbon va fi de peste 1,6 miliarde de lei, adică mai bine de 51% din cifra afaceri.

"Cu banii daţi pe certificatele aferente energiei produse puteam construi centrale noi pe gaze", a spus președintele Directoratului, Sorin Boza, citat de ziarul Bursa.

Compania a plătit 1,45 miliarde de lei anul trecut pentru certificatele de CO2 aferente energiei produse, sumă care reprezintă 49,3% din cifra de afaceri a companiei. Cu acești bani s-ar fi putut construi centrale electrice noi pe gaze de 250 MWh.

Potrivit aceleiași surse, Boza a vorbit și despre schema de spriijn pentru achiziționarea certificatelor de carbon. "Sper să găsim soluţia corectă şi legală să putem merge mai departe", ar fi spus Boza, deși pe plan local mesajul dat a fost că soluția a fost deja găsită.

“Aș vrea să spun ceva despre schema de sprijin. Este un document care are 160 de pagini, care este finalizat”, spunea Boza la jumătatea lunii august la un post local de televiziune. (A.M.)

Vizualizări: 2,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: