Boza: Nu pot să spun nimic. Este un document confidenţial

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a participat joi la o conferință pe teme de energie, la finalul căreia jurnaliștii au încercat să afle în ce constă schema de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de carbon.

Răspunsul lui Boza a fost că: “Este un document secret. Piaţa de capacitate nu intră pe schema de ajutor. Nu pot să spun mai multe, este deocamdată un document confidenţial. Ca nicio idee, nu pot să spun nimic. Este un document confidenţial pentru că aşa trebuie să fie momentan. Pentru că acest document conţine multe informaţii care nu trebuie să fie publice”.

Boza a estimat la 1,6 miliarde de lei costul certificatelor de carbon aferente producției din acest an. Acesta a întrebat dacă banii vor putea fi plătiți. “Îi vom plăti, pentru că o neplată înseamnă sfârşitul. Vom vedea dacă vom lua din nou un credit. Lucrăm la schema de ajutor, la schema de sprijin. Încă nu avem semnale de la Bruxelles, acum am terminat-o”, a precizat Boza, citat de Agerpres.

În această primăvară, pentru a plăti toate certificatele de emisii aferente anului trecut, CE Oltenia a contractat credite de 500 de milioane de lei de la şase bănci, cu garanţii de stat. (A.A.)

Vizualizări: 3,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: