FNME a cerut reprezentativitate la nivel național

Federația Națională Mine Energie a depus în instanță o cerere având ca obiect reprezentativitate sindicat în sectorul energie, petrol și gaze, minerit energetic. “Numărul de membri ai sindicatului reprezintă peste 7% din numărul mediu de salariați la nivel de sector”, este argumentul federației în solicitarea depusă la Tribunalul București.

“Din adresa Institutului Național de Statistică reiese că (...) numărul de membri de sindicat ai petentei este de 8.578, ceea ce reprezintă peste 10% din efectivul salariaților din sector”, se arată în documentul de la tribunal.

“Admite cererea formulată de petenta Federația Națională Mine Energie, având sediul în București, sector 3. Constată că petenta îndeplinește condițiile de reprezentativitate la nivel de sector de activitate Energie, petrol și gaze și minerit", arată Tribunalul București în decizia luată pe 27 august.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Federația Națională Mine Energie a fost înființată în anul 1990. (A.A.)

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: