Salariat al CE Oltenia: Toți colegii mei au murit până la pensie sau imediat după

Salariații Complexului Energetic Oltenia nu au primit deloc bine faptul că deputații din comisia de muncă au dat aviz negativ de proiectele care ar fi permis pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor care au muncit în condiții deosebite.

“Am 40 de ani de tură și 22 în grupa 2 de muncă... Toți colegii mei au murit până la pensie sau imediat după!... Ce fac guvernanții se numește crimă cu premeditare!... Suntem discriminați pe față față de alte categorii sociale care trăiesc pe munca noastră”, a scris un salariat al companiei energetice pe pagina de socializare.

“Sigurul meu of este să se reducă vârsta de pensionare, sigurul of”, l-a susținut un coleg. “De acord cu tine, dar ei vor sa ne vadă morți și sa trăiască ei 100 de ani”, a spus un altul.

Au fost zeci de astfel de comentarii în ultimele zile pe grupurile de facebook ale salariaților CE Oltenia.

Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a avut miercuri pe ordinea de zi două proiecte de lege în baza cărora salariații care au condiții deosebite de muncă s-ar putea pensiona mai devreme decât în prezent. Ambele proiecte au primit aviz negativ, atât cel inițiat de Dan Vîlceanu de la PNL, cât și cel inițiat de parlamentarii PSD Gorj.


Informația a fost făcută publică de deputatul liberal Dan Vîlceanu. “Proiectele care vizează pensionarea minerilor și energeticienilor au fost dezbătute astăzi în Comisia de Muncă. Ambele au fost respinse. Mi-am susținut proiectul care se referă la încadrarea angajaților în condiții de muncă speciale, ceea ce ar duce la pensionarea mai devreme a unor salariați din CEO. Ministerul Muncii nici nu a vrut să asculte argumentele mele”, a spus acesta.

Interesant este că și proiectul PSD a primit vot negativ. “Pe ordinea de zi a fost și proiectul PSD, depus de “salvatorii” CEO de la Gorj, care nici măcar nu au venit să-l susțină în comisie. Ba mai mult, eu am votat PENTRU proiectul lor, în timp ce PSD a votat ÎMPOTRIVĂ”, a mai comunicat deputatul liberal.

Galerie foto


Vizualizări: 5,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: