Declaraţii şoc ale preşedintelui Băsescu

Traian Băsescu, preşedintele României, a făcut astăzi declaraţii surprinzătoare pe postul public de radio, despre membrii PDL care îşi critică propriul partid.

"Eu nu m-am implicat niciodată şi vă asigur că dacă m-aş fi implicat PDL ar fi fost mult mai precis în acţiunea politică, iar declaraţii şi tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente. N-ar fi rămas în PDL niciun politician care nu respectă regula de aur a democraţiei interne într-un partid, adică discutăm şi, când am decis, respectăm toţi ce am decis, când a decis majoritate. Indiferent că s-ar fi numit (Cristian - n.r.) Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul", a spus Băsescu, la RRA.

Analiştii politici obişnuiau să trateze apariţiile publice ale lui Cristian Preda sau Sever Voinescu drept semnale transmise dinspre Cotroceni de preşedintele Băsescu. Declaraţia şefului statului arată însă cu totul altceva.  "Ei nu au forţă să se ducă în interiorul partidului să spună <<asta nu e în regulă>>, dar este uşor să faci o declaraţie la televizor, să devii important. Nu aşa funcţionează partidele serioase, mai ales în momente de criză. Cred că au destule de observat la partidele de opoziţie", a spus Băsescu. 

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: