Deficit de medici la cea mai aglomerată secţie a Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se confruntă cu lipsa medicilor la Unitatea de Primiri Urgenţe. Aici ar trebui să lucreze 11 medici urgentişti, însă sunt numai opt. Unitatea sanitară a organizat în mai multe rânduri concursuri pentru angajarea de specialişti, însă nu s-a prezentat niciun candidat.  

Chiar dacă sunt mai puţini decât prevăd normele în domeniu, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă trebuie să asigure permanenţa pe secţie. „Este o specialitate grea, solicitantă. În această situaţie se fac mai multe gărzi, normal ar trebui să fie măcar doi medici de gardă, pentru că numărul de prezentări a crescut de la an la an, simţitor. Tinerii nu prea îmbrăţişează această specialitate. Cei care termină, de obicei pleacă dincolo. Am avut şi noi un coleg care, după un an, a plecat în Anglia”, a declarat Ramona Oprea, medic UPU.

Conducerea spitalului spune că va tot încerca să găsească specialişti care să lucreze la Unitatea de Primiri Urgenţe, cea mai aglomerată secţie a spitalului. Va fi dificil, dat fiind faptul că în ultimul an nu s-a prezentat nimeni la concursurile organizate pentru posturile de medic de urgenţă. „Sunt două posturi de medic specialist şi un post de medic rezident la UPU. Posturile de medic specialist au fost scoase la concurs şi în 2016, şi în 2017, dar nu s-a depus niciun dosar. În Comitetul Director am hotărât să le scoatem din nou la concurs, să vedem dacă reuşim să acoperim deficitul de specialişti”, a precizat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean este condusă de medicul specialist Maddy Huzu.

Vizualizări: 3,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: