Deficit de personal medical la Maternitatea din Târgu-Jiu

Incendiu izbucnit la Maternitatea Giuleşti a dat de gândit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, care a dispus verificarea instalaţiei electrice. Mai mult decât atât din cauza deficitului de personal, cadrele medicale din Secţia de Maternitatea şi Neonatologie fac eforturi pentru a nu lăsa nici o secundă bebeluşi nesupravegheaţi.

„La Secţia de Maternitate şi Neonatologie se înregistrează cel mai mare deficit de personal. Nu mă refer la medici, pentru că sunt suficienţi şi la asistenţi medicali. Ei sunt nevoiţi să stea peste program sau să facă ore suplimentare, să vină la serviciu din timpul liber pentru a avea grijă de nou-născuţi şi de mămici. Nu ne putem permite să lăsăm copiii sau mamele singure că poate interveni oricând ceva.”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Chiar şi aşa, ştiind că bebeluşi sunt în permanenţă supravegheaţi proaspetele mămici se tem pentru siguranţa bebeluşilor şi nici nu vor să se gândească că se poate întâmpla ceva şi la Maternitatea din Târgu-Jiu asemenea celei din Giuleşti. „Copiii sunt supravegheaţi. Eu vin cam din oră în oră la el să văd ce face şi să-i dau să mănânce şi e o asistentă continuu aici. Asta e bine, însă condiţiile de aici lasă de dorit. Mi se pare că totul este foarte vechi şi mă sperie gândul că se poate întâmpla şi aici ceva. De exemplu la toaletă nu este bec de când am venit eu aici. Când am nevoie noapte luminez cu telefonul. Personalul este în regulă, dar condiţiile sunt precare”, spune o mămică.

În Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a ajuns ieri într-o vizită de lucru şi preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu. „A venit şi preşedintele Consiliului Judeţean în vizită după ce s-a întâmplat la Bucureşti. În mare aici nu sunt probleme, însă ne-a atras atenţia să fim atenţi la instalaţii la aragaz să nu fie probleme. Nu i-au plăcut nici lenjeriile pe care le avem, dar asta este situaţia”, a declarat Camelia Roman, medicul şef  al Secţiei de Neonatologie şi Maternitate

Personalul medical din Maternitatea Târgu-Jiu speră să nu aibă probleme de genul celor de la Giuleşti.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: