Primăria Târgu-Jiu, acuzată că dă parcări pe pile

Scandal ca la uşa cortului pe locurile de parcare de pe strada Teilor. Ore bune locatarii s-au certat cu reprezentaţii Primăriei Târgu-Jiu din cauza modului în care se împart parcările în zona respectivă. Oamenii susţin că până acum nu au fost probleme în cartier, iar acum au apărut discuţii pentru că parcările locurile de parcare se împart pe preferinţe şi pe pile.

Târgujienii care au autoturisme au încheiat un contract cu primăria pentru concesionarea unui loc de parcare, pentru care plătesc anual o taxă în valoare de 120 de lei. Repartizarea locurilor de parcare pe Strada Teilor s-a făcut ieri şi a durat ore bune, asta pentru că a izbucnit un adevărat scandal între locatari şi reprezentaţii Primăriei Târgu-Jiu. Cele două tabere s-au cerat ca la uşa cortului până s-au înţeles asupra distribuirii parcărilor. Oamenii susţin că cei cu pile, relaţii şi cunoştinţe, sau cei care lucrează la primărie au primit locul pe care şi l-au dorit, fără să se ţină cont de modul în care au parcat până acum autoturismele. „Nu se poate aşa ceva. Asta este bătaie de joc pur şi simplu. Ne umilesc. O să reziliem contractele dacă nu se rezolvă situaţia asta. Până acum fiecare aveam locul nostru pe care parcăm de ani de zile şi nu au existat discuţii între noi. Acum toată lumea vrea să-şi pună maşina la scară. Nu e posibil ca cei care au vedere în spatele blocului să-şi aducă maşinile în faţă, deşi până acum le-au parcat acolo. Cei care lucrează la Primărie sau au pile, au primit locul pe care l-au vrut, iar nouă ne împarte acum locurile care au mai rămas. Acum veniră ei să bage cerată între noi. Sunt locuri suficiente dar se dau pe preferinţe şi pe pile. Pe noi ne-au pus să stăm lângă maşini în timp ce ei dădeau locuri în faţa blocului“, spune un locatar de pe Teilor.

„Soluţia“ primăriei i-a supărat mai tare

Deşi s-a creat un scandal monstru  reprezentaţii Primăriei Târgu-Jiu au susţinut că nu sunt probleme şi la mijloc este vorba de orgolii. ”Nu sunt probleme, sunt locuri suficiente pentru toată lumea, însă locatarii sunt neînţelegători şi toţi vor un loc de parcare în faţa blocului. Legislaţia în vigoare spune că dacă locurile sunt insuficiente se organizează licitaţie însă aici nu este cazul că sunt locuri, aici se bat doi, trei locatari pe acelaşi loc de parcare şi în această situaţie suntem nevoiţi să tragem la sorţi. Stau aici de ore bune şi în loc să se pună de acord stau şi se ceartă. Trebuie să înţeleagă că nu dăm locuri de parcare pe pile ci cu respectarea legii”, a declarat Toma Şărămăt.

Când au auzit că trebuie să tragă la sorţi locurile de parcare, oamenii au fost pe punctul de a trece la violenţă.” Cum să tragem la sorţi. Păi ce, aici jucăm jocuri de noroc sau respectăm contracte. Ăsta e principalul criteriu sau ce- Cum să tragem la sorţi dacă avem un contract. Să tragă la sorţi ăia de au venit cu maşinile de pe la alte blocuri. Cum vi se pare că după ce am parcat maşina sub balconul meu zeci de ani să vină altul din alt bloc cu maşina aici. Eu mi-am pus camere de luat vederi pentru că am marfă în maşină. Vecinii ştiu că eu aici parcam şi vine acum altul din alt bloc. E normal-”, spunea supărat alt locatar.

Ziariştii au plecat, iar problema nu se rezolvase încă.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: