Demarează lucrările la extinderea canalizării

O parte importantă din municipiu va fi transformată în următorii 2-3 ani într-un adevărat şantier după ce Aparegio SA va începe să implementeze programul de extindere şi modernizare a reţelei de canalizare a oraşului. Societatea care gestionează atât reţelele respective, cât şi pe cele de apă, a reuşit să ducă la bun sfârşit procedurile de licitare a lucrărilor ce vor fi executate cu ajutorul a circa 90 de milioane de euro, bani proveniţi din finanţări europene nerambursabile, prin programul Regio. 

Trei firme vor munci din această vară la materializarea proiectului respectiv, după ce acestea au reuşit să câştige şi licitaţia şi să prezinte şi scrisorile de garanţie de bună execuţie a lucrărilor. Dată fiind valoarea mare a proiectului, firmele au trebuit să constituie la bancă garanţii de zeci de miliarde de lei vechi, în lipsa acestora ele riscând să piardă circa 7 miliarde ce reprezintă garanţia de participare depusă pentru înscrierea la licitaţie.

Energoconstrucţia SA va lucra cu Presanitas SRL Târgu Jiu şi Simco SRL Craiova pentru a implementa proiectul în cauză, proiect despre care s-a vorbit mai ales în campania electorală din 2008, în alegerile locale. Proiectul presupune modernizarea reţelei de canalizare din municipiu, dar şi extinderea acesteia în zone în care locuitorii o aşteaptă de zeci de ani. Zona cea mai vizată este cea de vest, de peste Podul Jiului, respectiv Calea Severinului – Şuşiţa – Bârseşti, locuitorii de aici ştiind deja că în comunele învecinate, Băleşti şi Leleşti, tot pe fonduri europene, localităţile respective au deja canalizare. Lucrările de 90 de milioane de euro ar urma să dureze circa doi ani, după care fosele septice vor deveni inutile pentru locatarii din zonele ce vor beneficia de reţeaua de canalizare. Proiectul ar urma astfel să se finalizeze în plină campanie electorală pentru alegerile locale din 2012, lucru care contează mai puţin atâta timp cât investiţia va fi finalizată la timp.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: